Stationsomgevingen & Eurostation

01.04.2014 - Stations verdienen sterke architectuur

In HOTSPOTS #03, het corporate-magazine van EuroImmoStar, benadrukt men eens te meer dat stationsomgevingen de motor voor vernieuwende stedelijke ontwikkeling zijn.

In het voorwoord stelt Herwig Persoons, CEO van Eurostation, het volgende : 
... Stationsomgevingen zijn duidelijk aan een heropleving bezig. deze groeiende interesse vertaalt zich ook in een hernieuwde aandacht voor de architectuur in deze buurten. Iedere grote architect wil tegenwoordig maar al te graag een stationsproject op zijn palmares hebben staan. ook de burgemeester en inwoners van een stad beschouwen een stationsomgeving terug als de poort naar het centrum en daar past hoogstaande en hedendaagse architectuur bij. een mooie omgeving bevordert trouwens het veiligheidsgevoel van een buurt. door meer in te zetten op architectuur in een stationsomgeving, komt bovenop de functionele laag - het station als ultiem overstapplatform - een sociale en culturele laag, die deze omgevingen nieuw leven inblaast ...
   -> HOTSPOTS  #03 - 01.04.2010
   -> DeStandaard - art.19.05.2007


In samenwerking met Multi projectexperts versterkt Pascal Salmon het project-management-team van Eurostation voor het project Brussel-Zuid.
Het Brusselse Zuidstation en zijn omgeving hebben nood aan een ingrijpende opwaardering, voor dit project is Pascal Salmon de spilfiguur in alle contacten tussen Eurostation & NMBS en de overheden & diensten & externe actoren.

 -> www.eurostation.be
 -> www.euroimmostar.be
 -> www.multi.engineering

  Info  
  Management  
  Consultancy  
  Scouting  
  Projecten  
  Te Koop  
  News